2022/05/30

17. Wagner Nándor Díj

 2006 óta minden év januárjában az Academia Humana Alapítvány és a Pro Universitate Partium Alapítvány közösen versenyfelhívást tesz közzé a PKE művész szakos hallgatói részére. Az idei verseny neve Wagner Nándor 100. A hallgatók szabadon választhattak témát a teljes Wagner Nándori műegyüttesből. A versenyt a nagyváradi születésű szobrászművész emlékére, a századik születésnapja ünneplése jegyében hirdettük meg.

A Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátrumában 2022. május 22-én került sor a díjkiosztó ünnepségre. Dr. Bökös Borbála dékán köszöntőjében elmondta, hogy az idei Wagner Nándor-díjra két kategóriában összesen 39 pályamű érkezett. A zsűrinek nem volt könnyű dolga a díjazottak kiválasztásában, mert ötletes, jól kidolgozott pályaművek érkeztek be a beadási határidőig. 

A közönség, előtérben Dr. Balázs Zoltán tanszékvezető

Kiss Sándor elnökünk köszöntötte a versenyzőket, az egyetem megjelent vezetőit és tanárait, valamint a sajtót és a vendégeket. A díjátadókhoz rendszeresített képekkel illusztrált előadásában a tavaly októberben elhunyt Wagner Chiyo asszonyt mosolyát, kezeinek elegáns kommunikációját idézte fel elnökünk. Chiyo asszony nagyon nagyra értékelte az egyetemen folyó művészeti oktatást, és örült az évente megrendezett versenyeken résztvevő tehetséges fiatalok versengésének. Megjegyezte, hogy mára rangot jelent Wagner Nándor-díjasnak lenni.

A díjakat alapítványunk elnöke, Kiss Sándor és Pintér István a Pro Universitate Partium Alapítvány (PUPA) ügyvezető igazgatója adta át.

Nyertesek :

Videó kategóriában

  1. Pintér-Koroknai Viktória
  2. Szitai Ezsébet és Janó János
  3. Ercse Zsuzsanna

Dicséret: Ábrahám Kinga és Oros Krisztina

Grafika kategóriában:

  1. Bereczki Szidónia
  2. Szabó Tamás
  3. György Attila

Dicséret: Kakucs Dávid és Korodi Helga

Az idei díjazottak és az átadó szereplői, rendezői

Sajtó: ERDON Erdélyi Hírportál

Fotó: Partiumi Keresztény Egyetem, Művészeti Tanszék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése