2020/10/02

Supka Magdolna Díj 2020

 Az idei év rendhagyó, de nem maradhat el a Supka Magdolna Díj átadása, és a hozzátartozó kiállítás megrendezése a Józsefvárosi Galériában. Ez az esemény igazolja, hogy a művészet nem állt meg, nem állhat meg sohasem, legyen az egy világjárvány.

A meghívó

A T-Art Alapítvány kuratóriuma - Szurcsik József, Verebes György, Lévay Jenő, Tenk Dóra, Garami Gréta - új projektet indított el, melynek neve Searching for T-Art. Ennek keretében olyan fiatal művészek munkáiból szerveztünk csoportos kiállítást, akiket a kuratórium tagjai kiválasztottak, és munkáikat a T-Art minőségéhez és szellemiségéhez illeszkedőnek és méltónak tartanak. A kiállítás a szakma-technikai igényesség prioritásának, a szubjektumból és a megélt-látott világból merítő, ember-központú és emocionális indíttatású motívumkincs, a hagyományos eszközökkel dolgozó festészet, szobrászat, valamint az egyedi rajzművészet és sokszorosító grafika értékeinek jelenlétét mutatja be a fiatal kortárs generáció művészetében.

Kiállító művészek: Ámmer Gergő, Bánkúti Gergő, Bányai Anna, Baráth Fábián, Csorba-Simon István, Drabik Tamás, Jagicza Patrícia, Jánosi Kata, Király György, Kotormán Ábel, Nagy Sára, Őry Annamária, Pethő Anikó, Rózsa Luca Sára, Sinka Péter, Szabó Franciska, Tóth Angelika, Utcai Dávid, Végh Júlia, Verebics Kati.

A Magyar Festészet Napjához közeledve, Tenk Dóra kuratóriumi elnök bejelentette, hogy a 2020. évi Supka Magdolna Díjat - a két alapítvány kuratóriuma - Nagy T. Katalin művészettörténésznek adományozta, aki a Magyar Nemzeti Galériában kezdte meg pályafutását, művészettörténetet tanított, számos folyóiratban publikált, és a Duna Televízióban képzőművészeti főszerkesztő volt sok éven keresztül. 2006 óta az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Tanszékének docense. A díjazottnak őszinte tisztelettel gratulálunk!

A Supka Magdolna Emlékdíjat az idén 30 éves T-Art és a 21 éves Academia Humana Alapítvány adja és működteti. A díjjal járó emlékérem Csikai Márta Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása.

Supka Magdolna Díjasok

2020 Nagy T. Katalin
2019 Szakolczay Lajos
2018 Cserba György
2017 Szarvas József
2016 Atlasz Gábor
2015 Verebes György
2014 Shah Gabriella és Shah Timor
2013 Sulyok Gabriella
2012 Márkus István
2011 Kugler Flórián
2010 Gaál József
2009 Gulyás János
2008 Sípos Mihály
2007 Wehner Tibor
2006 Bráda Tibor

A díj átadásának helyszíne mindig a Józsefvárosi Galéria kiállítóterme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése