2020/10/06

Néma Nemzeti Gyásznap a Corpus Hungaricum szobornál

2020 ősze gyönyörű napsütést hozott Székesfehérvárra is. A járványügyi szabályok kötelező betartása mellett - 11:00 órakor a Corpus Hungaricum szobornál - néma koszorúzással tisztelegtünk az Aradi Vértanúk emlékére. 

A Corpus Hungaricum szobor

Dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Molnár Krisztián megyei elnök és Törő Gábor országgyűlési képviselő közösen rótta le tiszteletét a néma koszorúzáson a város és a megye lakosságának nevében. A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Kövecses Csilla igazgató vezetésével, egy tanár és két diák kíséretében helyezte el iskolájuk koszorúját a szobor talapzatánál. A szobrot alkotó Wagner Nándor szobrászművész művészeti és szellemi örökségét őrző és ápoló Academia Humana Alapítvány elnöke és kurátor társai Ady Endre Oltóber 6. verséből vett üzenetet írtak tisztelgő koszorújuk szalagjára.

A vers első strófája így hangzik.:

Őszi napnak mosolygása, 
Őszi rózsa hervadása, 
Őszi szélnek bús keserve 
Egy-egy könny a szentelt helyre, 
Hol megváltott - hősi áron - 
Becsületet, dicsőséget 
Az aradi tizenhárom. 

Alapítványunk koszorúz (Simon Erika felvétele)
Csoportkép a Corpus Hungaricum szobornál (Kisteleki Ibolya felvétele)

A néma tisztelgés után Dr. Cser-Palkovics András polgármester a megjelent csoportokkal beszélgetett, érdeklődött a járvány ideje alatti működésről és a megtapasztalt nehézségekről.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélget Kövecses Csilla igazgató asszonnyal
 (Kisteleki Ibolya felvétele)

További információ: Székesfehérvár honlapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése