2016/06/19

Válogatás az Óbuda Tárt kortárs képzőművészeti gyűjteményből - szabadtéri kiállítás

Az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. az Óbudai promenádon szabadtéri kiállítást rendezett. A képeket az Óbuda Tárt kortárs képzőművészeti gyűjteményből válogatták. Emlékeztetőül, a T-ART Alapítvánnyal a Festészet Napján közösen adjuk a Supka Magdolna díjat.
Látható: a Vigalmi téren, III. Bécsi út 73. június 16. - augusztus 31.
Köszöntőt mondott Bús Balázs polgármester
A kiállítást megnyitotta Feledy Balázs művészeti író
A kiállító művészek:
Giczy János, Gaál József, Lengyel Károly, Kovács Imre, Bikácsi Daniella, Ágotha Margit, M. Novák András, Eszik Alajos, Földi Péter, Vízi Tihamér, Varga Patrícia Minerva, Sulyok Gabriella, Szkok Iván, Mayer Berta, Kovács Péter, Lévay Ádám, Mészáros Géza, Kovács László, Orosz János, Gyulai Líviusz, Ujházi Péter, Rékassy Csaba, Almásy Aladár, Juhász Sándor, Végh András, Rékassy Eszter, Takács Klára, Szalay Lajos

Pár szóval a rendezőkről:  T-Art Alapítvány huszonhat éve működik Óbudán. Alapítói, Tenk László festőművész és Tenk Zsóka gobelinszövő azért hozták létre, hogy segítsék a mai magyar képzőművészet hazai és külföldi megismerését. A fő cél érdekében kiállításokat szerveztek, katalógusokat, életműkönyveket jelentettek meg, és a céljaikkal egyetértő művészek adományaiból létrehozták az Óbuda Tárt képzőművészeti gyűjteményt, és ennek tartós óbudai működése és bővítése céljából együttműködési megállapodását kötöttek Óbuda–Békásmegyer Önkormányzatával és az Óbudai Múzeummal. Az kiállításon látható képek egy válogatást jelentenek a mára már több mint ötszáz műtárgyat tartalmazó gyűjteményből.

 Tetszik
 Véleménycsere két oldalról
 Kint is, bent is
 Körbejárás
 Fiataloknak is tetszik
Ugye remek anyagot válogattunk polgármester úr?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése