2020/09/15

Az Anya gyermekével szobor újra látható lesz

Wagner Nándor Japánban készült első, Anya gyermekével című, szobrát 1972-ben állították fel Tochigi prefektúra székhelyén, az utsunomiyai Művészeti Múzeum kertjében. 

A felállított szobor

A 180 cm magas bronzból öntött szobor tíz éven keresztül állt a helyén, és egyre kedveltebb lett a látogatók körében. Sajnos 1982-ben leemelték talapzatáról, mert a múzeum új épületéhez kijelölt területen állt. A múzeum raktárában aludta Csipkerózsika álmát egészen mostanáig. 

A szobor visszaállításának eltökélt szorgalmazói - Kosuge Mitsuru és Shimomura Toru - az elmúlt évtized során többször tettek javaslatot a kedvelt alkotás köztérbe való kihelyezésre, s végül tavaly sikerrel jártak. Egy játszótérhez vezető új parkban kapott méltó helyet az anyai szeretetet jelképező szobor. A park építése tavaly megkezdődött, és idén a szobor is helyére került. 

Új alapra került a szobor

Wagner Nándor első Japánban alkotott szobra ma már újból üdvözli az arra járókat. Avatása szeptember 22-én lesz, mely jeles nap, Wagner Chiyo asszony kilencvenedik születésnapja.
Isten éltesse alapítványunk elnökét!

Befüvesítve

Közeleg a szokásos őszi kiállítás Mashikoban. Téma: Anya gyermekével.

A kiállítás meghívója

1 megjegyzés:

  1. Örülök az Anya gyermekével újjászületésének. A nagy szobortörténet újabb méltó szakaszához ért. Elismerés a szervezők fáradhatatlan, elkötelezett munkájának, melynek gyümölcsét élvezheti a nagyközönség. És egyben értékőrző tisztelgés a Nagy Művész előtt, akinek művészete összekapcsol népeket, nemzeteket. (Sz.Tóth Gyula)

    VálaszTörlés