2018/04/30

III. Megyei Anyaság Konferencia

Immár harmadszor rendeztük meg a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolája Egészségügyi Szakképzésért Alapítvánnyal közösen a Megyei Anyaság Konferenciát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakközépiskolák és gimnáziumok tanulói részére.

A konferencia célja: Az anyaság témakörébe tartozó egészségügyi, művészeti, vallási és tudományos munkák illetve alkotások megismertetése a tudományos, kutatómunka módszereivel. Kiemelten az anyaság széles körű megismertetése a különböző szakmákon keresztül.

A konferencia névadója: Wagner Nándor Anyaság szobra, mely a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola bejáratánál áll.

Az első fordulóban beérkezett 40 pályaműből a legjobb 13 kapott lehetőséget az április 27-i közönség előtti bemutatásra, versengésre. A zsűri: elnöke Dr. Rucska Andrea, tagjai: Árvay Hilda, Kiss Sándor, Szegedi Judit Katalin és .

A konferencia megnyitása után, a témához illő hangulatot az édesanyákról, az anyai szerepről összeállított színvonalas énekes-szavalatos műsor teremtette meg, melyet előadott
a Ferenczisek önképző köre

A konferencia résztvevői színvonalas előadásokkal szerepeltek. Az elhangzott előadásokat szakmailag Dr. Rucska Andrea értékelte, aki maga is Fereczis diák volt.

  Továbbra is ugyanilyen lelkesen!

1. díj - Horváth Hajnalka 1/13.d. Az édesanya halálának feldolgozása

2. díj - Pozsgai Zsuzsanna 12.b. A korai gyermekvállalás és az abortusz

3. díj - Kerékgyártó Réka 11.b. Magyar nők és anyák különböző történelmi korokban

Különdíjasok:

Gál László Gergő 9.f. A XXI. század kihívásai, elvárásai; anya vagy dolgozó nő karrier

Révész Ágnes 2/14.d. Második esély
 A díjazottak Szegedi Judit Katalin kuratóriumi elnökkel
 Révész Ágnes, Kerékgyártó Réka(3.), Pozsgai Zsuzsanna(2.),
Gál László Gergő, Horváth Hajnalka(1.)
Emlékkép zárásul: a díjazottak és a zsűri


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése