2013/05/30

Karakuwa Junior High School támogatása

2011. március 11-i Richter skálán mért 9,3-es pusztító erejű földrengés generálta cunami az Észak-japáni partvidéken, a V alakú öblökben fekvő településeket sújtotta a legjobban. A települések egyike a Miyagi prefektúra Kesennuma városa volt, melynek nagy része megsemmisült. Alapítványunk összefogva a Magyar-Japán Gazdasági Klubbal, az EcoAction Kft.-vel és az Emerald Kft.-vel úgy döntöttünk, hogy a város nyolc középiskoláinak egyikét – a Karakuwa Junior High School-t – közvetlenül támogatjuk.

A 2012-es Sztepp Fesztiválon kitettünk egy támogatást gyűjtő A0-s méretű tablót, melyet az eseményen megjelent japán nagykövet, őexcellenciája Ito Tetsuo és felesége, valamint a megjelent közönség és a szereplők többsége is aláírt. Elhatározásunk értelmében minden aláírás után 1000-1000 Forintot tettünk be a közös alapba. Az így összegyűlt összeget kikerekítve adtuk át a hazánkat is felkereső két világot körbe kerekező japán biciklistának. Mindkettejük középiskolai tanár, akik vállalták, hogy Japánba visszaérve átadják támogatásunkat a közösen kiválasztott Karakuwa középiskolának.

2011. június 6. A világjáró japán biciklisták (balról jobbra), Kato Kosuke és Tazawa Yoshitaka megérkeztek Törökbálintra, ahol a japán nyelvet is tanító Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola vendégei voltak.
2013. március 14. Az iskola igazgatója átveszi a pénzadományt Kato Kosuke-tól, 
háttérben a világot járt kerékpárjaik.
Emlékkép. Az adomány átvétele után a kessennumai Karakuwa középiskolában
az aláírásokkal teli "Hajrá Japán - Gambare Nihon" tablóval .

Könyvük: Kato Kosuke & Tazawa Yoshitaka ユーラシア大陸横断自転車2万キロの旅 (20000 km Bicycle Trip Across the Eurasia Continent). Kiadó: Tankōbon, 2012. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése