2017/10/06

Nemzeti Gyásznap a Corpus Hungaricum szobornál

Hagyományainkhoz híven Alapítványunk idén is koszorúzással tisztelgett az Aradi vértanúk emléke előtt Székesfehérvárott, Wagner Nándor Corpus Hungaricum szobránál rendezett ünnepségen.
168 éve végezték ki az 1848/49-es forradalom 13 tábornokát Aradon. A Kodolányi János Főiskola rektorhelyettese, Vizi László Tamás történész részletesen fölidézte az aradi tizenhárom kivégzésének előzményeit, a fehérvári 1849-es felkelés hősiességét és vezetőik kivégzését; az ezt követő megtorlási hullám további áldozatainak emlékét. Hangsúlyozta, hogy ez az osztrák megtorlás máig kitapintható, mély nyomot hagyott a magyarság emlékezetében. 
A hagyományokat őrizve, a megemlékező műsort a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai adták elő.
 Kiss Sándor elnökünk vezetésével helyeztük el alapítványunk koszorúját
 Az Academia Humana Alapítvány nevében Akiyama Koji, a mashikói Wagner Nándor Emlékalapítvány elnöke, Wagner Chiyo asszony, a szobrászművész özvegye, Wagner Bálint, a művész fia és Katada Norihiro, a japán alapítvány pénzügyi igazgatója koszorúzott
Koszorúnk virágai egyben a japán és magyar zászlót is szimbolizálták 
Cser-Palkovics András polgármester úr tájékoztatott bennünket a tér felújítási terveiről, melynek munkálatai nemsokára megkezdődnek

További információ:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése