2017/03/01

Alapítványunk 2016. évi tevékenysége

2016 oktatási programjaink, művészeti és könyvtámogatásaink éve volt. Régi célunk, hogy Alapítványunk támogatásával minden oktatási szinten versenyek és rendezvények működjenek évente, tavaly megvalósult. Wagner Nándor halálának 20. évfordulójára készülve, több időt fordítottunk kutatásra és válogattuk anyagainkat a 2017-ben megjelenő könyvhöz.

Oktatási intézményekkel közös programok:
Április 19. Miskolc, Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola. 1. Anyaság verseny. Pályázati verseny élő bemutatókkal. Választható témák: az anya-gyermek különleges kapcsolata, az anyaság szépségei, a család szerepe a gyermekvállalásban és a szoptatás jelentősége.

Az Anyaság verseny nyertesei

Április 20. Nagyvárad. 11. Wagner Nándor Díj. Versenyfeladat: József Attila emlékérem tervezése. Eredményhirdetés és kiállítás a Partiumi Egyetemi Napok egyik rendezvénye volt.

Az egyik nyertes pályamű

Október 6. Székesfehérvár. Nemzeti Gyásznap a Corpus Hungaricum szobornál. A megemlékező műsort támogatásunkkal a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai adták elő.

Koszorúzás a Corpus Hungaricum szobornál

Művészeti támogatás:
Nagybánya Tájképfestő Telep és kiállítása. Az 1996-ban alakult Nagybánya Tájképfestő Telep idén szervezte meg a huszonegyedik nyári táborát, melyen 22 művész vett részt. Alapítványunk 12 éve támogatja a festőtábort.

Alapítványunk által támogatott Herendi Vizuális Műhely végre a régi iskolában otthont kapott. Kádár Tibor festőművész vezetésével a tagok felújították és műteremmé varázsolták a sokat megélt tantermet. Műtermüket a 99 évet élt tősgyökeres herendi porcelánfestőről, Freund Istvánról, mindenki Steffi bácsijáról nevezték el.

A Freund István műterem avatása

Supka Magdolna Emlékdíj 2016. A Magyar Festészet Napján a T-Art Alapítvánnyal közösen adtuk át Atlasz Gábor festőművésznek.

2016-ban megvalósult könyvprojektjeink:

  • Ernyey Gyula: Bozzay Dezső és pályatársai. A modern magyar ipari kultúra egyik úttörő személyisége, a hazai műszaki formatervezés első, meghatározó alakja volt Bozzay Dezső (1912–1974) építő-iparművész, ipari formatervező.
  • A Párizsban élő Nagy Pál: Une francophonie millénaire című könyve az Honoré Champion kiadónál Alapítványunk támogatásával megjelent.
  • Debreczeni Tibor és Aknay Tibor szerkesztésében megjelent a Levelek és képek a Kuckóból 2013-2015 című kiadvány, mely a Játszó ember alapítványt működtetők életét mutatja be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése