2015/05/18

Alapítványunk 2014 évi közhasznúsági jelentése

2014 a kutatás és felkészülés jegyében telt el, de természetesen a vállalásainkat tejesítettük. Nagy örömünkre szolgált, hogy a 100 legveszélyeztetettebb világörökségi műemlékek egyike, a Várkert Bazár felújításának első fázisa elkészült. Wagner Nándor kilences számú volt műtermében (képünkön) helyezték el a parkolóautomatákat, de reméljük, hogy a Déli szárny szép funkciókat kap majd.

Nándor és a többi szobrász műtermével kapcsolatos kutatásunk sok új információt, adatot és fényképfelvételt hozott, melyből egy belső használatú esszét állítottunk össze. Ezt japánra fordítva átadtuk a Wagner Nándor Alapítványnak. Ezt is felhasználva, a Mashiko-ban rendezett őszi tárlat Wagner Nándor műtermeit mutatta be nagy sikerrel.

2014-ben is rendre megszerveztük a Partiumi Keresztény Egyetem művészeti szakos hallgatók színvonalas versenyét. Tavaly kilencedik alkalommal osztottuk ki a Wagner Nándor Díjat. Anyagilag segítettük a Nagybányai Tájképfestő Telep és a Herendi Vizuális Műhely működését. Támogattuk a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola művészeti tevékenységét és a nagyváradi iskolások részére rendezett nyári tábort. Anyagi támogatást adtunk a Játszó Ember alapítványnak a „Tiszakürti ünnepség az első világháború kitörésének 100 éves évfordulójára” készített programjuk létrehozásához.

Fontos eredménynek tartjuk, hogy Véső Ágoston festőművész által vezetett Nagybányai Tájképfestő Telep kollekciójából 44 festő képeit Budapesten is láthatta a nagyközönség a ART IX-XI Galériában (balra).

Támogatásunkkal jelent meg Misima Jukio japán próza- és drámaíró, költő Barátom, Hitler és Madame de Sade címen drámainak eddig leggazdagabb magyar kiadása és Barabás Zoltán Vaksakk című verseskötete. A köteteket a könyvprojektünk felhívása alapján választottuk ki.

A hagyományokhoz híven Székesfehérvárott Wagner Nándor Corpus Hungaricum szobránál koszorúztunk a Nemzeti Gyásznapon, az Aradi vértanúkra emlékezve. A Földanya szobornál köszöntöttük Wagner Nándor 92. születésnapát.

Októberben Wagner Nándor Tó holdfényben című selyemakvarell munkáját is bemutatták a Supka Magdolna emlékkiállításon, a Józsefvárosi Galériában.

Tevékenységünk publicitást kapott a TV Hazahúzó Gellért-hegy című programjában, ahol részletesen bemutatták a Filozófiai Kertet. Az év végén került sor Wagner Nándor Anyaság szobrának hivatalos ajándékozására, melyet 2015-ben állítanak fel Miskolcon, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola előtt.

Alapítványunk 2014 évi Közhasznúsági jelentését innen töltheti le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése