2013/06/03

Alapítványunk 2012 évi Közhasznúsági Jelentése

2012 alapítványunk egyik legmozgalmasabb éve volt. A törvényi előírásoknak megfelelően Közhasznúsági Jelentésünket most tettük közzé. A tavalyi eseményekről blogunkban is beszámoltunk, de összefoglalva röviden felidézzük:

Sikerült befejezni Wagner Nándor Földanya szobrának ajándékozását, kifaragtatását és felállítását. A Földanya az I. kerületben, a Bécsi Kapu előtt áll. Az anyai és Földünk iránti szeretet szobrát az alkotó 90. születésnapján, reá emlékezve avattuk fel. A szobor az I. kerületi Önkormányzat tulajdonába és gondozásába került.

A Partiumi Keresztény Egyetem művész szakos hallgatóinak minden évben versenyt írunk ki. 2012 májusában immár hetedik alkalommal versenyeztek és nyerték el a Wagner Nándor Díjat.

A Corpus Hungaricum 1999-es avatása óta, minden évben a Nemzeti Gyásznapon mi is elhelyezzük az emlékezés koszorúját Székesfehérvárott. 2012 májusában a Corpus Hungaricum másolatát Mashiko-ban felavattuk.

Évről évre támogatást kap a Nagybánya Tájképfestő Telep és a Herendi Festőművészeti kör.

Alapítványunk, ha anyagi ereje megengedi könyvek kiadást is támogatja. Tavalyi könyvprojektünk Wehner Tibor Tapló Kíméletlen művészeti napló című könyve volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése