2013/03/29

Tapló - Kíméletlen Művészeti Napló 1996-2006

Az Enciklopédia Kiadó gondozásában, alapítványunk támogatásával megjelent Wehner Tibor művészeti naplója, amit ma kaptunk kézhez. Szinte letehetetlen olvasmány! A kíméletlen napló megszületéséről a szerő így ír:

 „Már az 1980-as években is azt érzékeltem, hogy az általam átélt és esetenként hallatlanul izgalmasnak és fontosnak ítélt művészeti történések jobbára nyomtalanok, dokumentálatlanok maradnak. Talán ezért is vállalkoztam az Új Forrás című folyóirat felkérésére 1985-ben a Komárom megyei kiállítások, művészeti események egy éves időszakának regisztrálására…
Aztán 1996-ban ugyancsak az Új Forrás szerkesztőinek ösztökélésére kezdtem el írni a Kíméletlen Művészeti Naplót, amely már minden, személyesen átélt művészeti történést dokumentált, és a folyóirat 1997-es lapszámaiban látott napvilágot.
Az egyéves sorozat lezárulása után tovább írtam a művészeti feljegyzéseimet, az időpontok helyesek, a helyszínek hitelesek, a szereplők pontosan megnevezettek.
Így született az 1996 és 2006 közötti időszakot átfogó Tapló, abban a reményben, hogy értékes részletekkel gazdagítja a darabjaira hullott, a darabjaira hulló Egészet.”
(W. T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése